ATENȚIE !

Pe acest blog cărțile sunt selectate de la mai multe magazine. Dacă vrei să cauți o carte poti folosi butonul : FACEȚI CĂUTĂRI PE ACEST BLOG din partea dreaptă. Astfel blogul îți arată cartea din toate magazinele postate iar tu poți alege în funcție de disponibilitatea ei sau comanda ta.

sâmbătă, 22 decembrie 2018

Activitatile Integrate In Gradinita. Ghid Metodic - Ileana Gurlui, Livia Andreescu

Activitatile integrate in gradinita. Ghid metodic este o lucrare destinata in egala masura cadrelor didactice si studentilor respectand Curriculumul pentru invatamantul prescolar.
Ghidul ofera explicarea teoretica a conceptului de activitate integrata, urmata de exemplificarea prin proiecte didactice care se desfasoara pe parcursul unei zile in unitatile de invatamant cu profil prescolar.
Lucrarea contine proiecte integrate pentru toate grupele de varsta (grupa mica, mijlocie si mare), cu o tematica diversa si atragatoare (Gaze si flori, Zana Iarna, In lumea povestilor, In ograda la bunici etc.). Fiecare proiect este exemplificat pe larg (activitati de dezvoltare personala, scenariul didactic, activitati liber alese, activitati pe domenii experientiale), continand toate detaliile necesare intocmirii unui proiect didactic complet.
Click pentru comanda ! Esteto.ro

vineri, 14 decembrie 2018

Ne jucam si corectam vorbirea (clasele primare). Caiet - Florentina Galbinasu

Prin structura si continut, lucrarea de fata are o adresabilitate larga, fiind in egala masura un sprijin pentru cadre didactice, logopezi, parinti si copii, in construirea si consolidarea unei comunicari corecte si adecvate varstei.
Materialul este construit pornind de la principii pedagogice si specific logopedice si are ca punct de reper programa scolara in vigoare, care descrie competentele de comunicare specifice educatiei din ciclul primar.
Caietul cuprinde informatii utile pentru identificarea tulburarilor de vorbire si comunicare, exercitii si jocuri de corectare a vorbirii si stimulare a comunicarii, usor de folosit in scoala, in cabinetele logopedice sau acasa, precum si fise individuale de lucru pentru elevii din clasele mici, create pe obiective clare, caracteristice nevoii de stimulare si corectare a vorbirii. Specificul ludic al exercitiilor ce pot fi integrate in activitatile de la clasa sau din cabinetul logopedic si continutul ilustrativ bogat adauga un caracter atractiv la cel riguros stiintific.
Click pentru comanda ! Esteto.ro

Ne jucam si corectam vorbirea (gradinita). Caiet - Florentina Galbinasu

Prin structura si continut, lucrarea de fata are o adresabilitate larga, fiind in egala masura un sprijin pentru cadre didactice, logopezi, parinti si copii, in construirea si consolidarea unei comunicari corecte si adecvate varstei. Materialul este construit pornind de la principii pedagogice si specific logopedice si are ca punct de reper programa pentru invatamantul prescolar in vigoare, care descrie competentele de comunicare specifice educatiei timpurii. Caietul cuprinde informatii utile pentru identificarea tulburarilor de vorbire si comunicare, exercitii si jocuri de corectare a vorbirii si stimulare a comunicarii, usor de folosit in gradinita, in cabinetele logopedice sau acasa, precum si fise individuale de lucru pentru copii, create pe obiective clare, caracteristice nevoii de stimulare si corectare a vorbirii. Specificul ludic al exercitiilor ce pot fi integrate in activitatile din grupa sau din cabinetul logopedic si continutul ilustrativ bogat adauga un caracter atractiv la cel riguros stiintific. 

O psihologie a educatiei - Gabriel Albu

O psihologie a educatiei - Gabriel Albu, editura Institutul European: Din cuprins:
- Motivatia si bunastarea invatarii; 
- Temeiul afectiv al educatiei;
- Creativitatea;
- Probleme privind dezvoltarea creativitatii elevilor si a profesorilor;
- Momente "delicate" in desfasurarea unei lectii;
- Personalitatea si autoafirmarea/autoreanalizarea

Elemente De Didactica A Activitatilor De Educare A Limbajului - Angelica Hobjila

Lucrarea de fata se constituie intr-o incercare de deschidere, poate de nuantare a perspectivei viitorilor/actualilor educatori, prin ilustrarea unora dintre reperele teoretice si aplicative care defines/individualizeaza activitatile de educare a limbajului in etapa prescolaritatii.

Click pentru comanda ! Esteto.ro


marți, 11 decembrie 2018

Didactica domeniului stiinte in invatamantul prescolar - Costel Chites

Lucrarea isi propune sa evidentieze necesitatea existentei in programe ale unor continuturi cat si importanta acestora, in perspectiva formarii educatiei copiilor. Autorul, s-a adresat deopotriva parintilor si profesorilor, in dorinta de a unifica apotul acestora, in formarea stiintifica initiala a copiilor, cat si a profilului lor moral. S-a apelat adesea la incursiuni istorice, pentru a se evidentia aportul deosebit, realizat de marii oameni de cultura ai omenirii.  

luni, 10 decembrie 2018

Didactica domeniului stiinte in invatamantul prescolar - Costel Chites

Lucrarea isi propune sa evidentieze necesitatea existentei in programe ale unor continuturi cat si importanta acestora, in perspectiva formarii educatiei copiilor. Autorul, s-a adresat deopotriva parintilor si profesorilor, in dorinta de a unifica apotul acestora, in formarea stiintifica initiala a copiilor, cat si a profilului lor moral. S-a apelat adesea la incursiuni istorice, pentru a se evidentia aportul deosebit, realizat de marii oameni de cultura ai omenirii. 

Click pentru comanda ! LibrariaDelfin.ro

duminică, 9 decembrie 2018

A Practical Course for English Exams. Methodological Guide - Rinca Felicia

Foarte utila pentru examenele de titularizare si definitivat. Sunt cuprinse toate operele pentru partea de literatura (contextualizare, stil, etc.), precum si partea de metodica cu exemple de activitati, parte de teorie, plan de lectie.

Click pentru comanda ! Esteto.ro

sâmbătă, 8 decembrie 2018

Pedagogie Ed.3 - Constatin Cucos

 Raspunzind celor mai recente cerinte din domeniul educatiei, volumul ofera o privire de ansamblu asupra intregii tematici a disciplinei, de la reforma sistemului de invatamint, proiectarea pe unitati de invatare sau teoria si metodologia curriculumului, pina la strategiile de evaluare si formarea cadrelor didactice. Pe linga temele traditionale, aceasta a treia editie abordeaza si subiecte de actualitate, ca rolul noilor tehnologii in procesul de invatare si modul in care pot fi integrate cit mai eficient in actul educational in vederea imbunatatirii rezultatelor.

Gramatica prin teste-grila - Clasele V-VIII. Liceu - Cristina Tunegaru

Gramatica prin teste-grila – cu rezolvare completa si argumentata:
• este un instrument modern si practic de invatare logica a gramaticii limbii romane pentru examenele nationale si testari, dar si de evaluare;
• gramatica, explicata in termeni simpli, este accesibila pentru toate nivelurile de invatare;
• se adreseaza elevilor si studentilor, dar si profesorilor;
• este structurata in doua parti: morfologia si sintaxa;
• fiecare test este insotit de notiunile teoretice esentiale si necesare pentru rezolvarea acestuia si de raspunsuri cu explicatii complete;
• elevul intelege de ce un anume raspuns este corect, si nu altul;
• incurajeaza elevii sa se implice, prin forte proprii, mai mult in procesul de invatare, pentru a se pregati responsabil.

vineri, 7 decembrie 2018

Metode Si Procedee Didactice Aplicate In Procesul De Invatare La Scolarul Mic - Irina-Vasilica Kincs

Capitolul I al acestei lucrari contine teorii ale invatarii privite ca definitii, modele si tehnici de eficientizare.Capitolul II contine invatarea la scolarul mic in primul rand ca relatie de predare-invatare-evaluare si apoi in cadrul celor doua cicluri curriculare parcurse in cei patru ani de studiu.Capitolul III valorifica cu succes teoria expusa in primele doua capitole Capitolul IV fiind un demers investigativ aplica cel mai bine teoria enuntata in celelalte capitole La Anexe 3 sunt trecute exemplele de activitati folosite la cercetare: probele initiale si finale, chestionare.

Imbinarea metodelor moderne cu cele traditionale in invatamantul primar - Camelia Romanescu

Imbinarea metodelor moderne cu cele traditionale in invatamantul primar 

CUPRINS

ARGUMENT
CAPITOLUL 1-EVALUAREA-COMPONENTA A PROCESULUI DE INVATAMANT
1.1. Conceptul de evaluare didactica
1.2. Functiile si operatiile evaluarii
1.3. Formele evaluarii: initiala, formativa, sumativa
1.4. Tipuri de rezultate scolare supuse evaluarii

Metode si procedee de optimizare a lectiei de matematica in invatamantul primar - Laura Monica Morarasu

Cadrul didactic este cel care trebuie sa insufle elevilor ca matematica este o sinteza a unui complex de calitati intelectule, morale si etice.Atunci elevii vor simti placerea de a se angaja in competitia intelectuala la orele de matematica, cu aceeasi bucurie cu care se intrec in jocurile sportive. Formarea unor deprinderi de invatare prin cercetare-descoperire si efort intelectual propriu, cu cat sunt fixate si consolidate mai de timpuriu cu atat au un efect formativ mai eficient materializat in dezvoltarea capacitatilor intelectuale superioare si a aptitudinilor actului creator. (Autoarea)

Metodica predarii matematicii la clasele 1-4. Dumitru Ana, Dumitru Logel

Metodica predarii matematicii pentru invatamantul primar dupa noua programa de Dumitru Ana, Dumitru Logel, Maria Luiza Ana, Elena Stroescu-Logel


Didactica chimiei 2007 - Sanda Fatu

Didactica chimiei se adreseaza tuturor celor implicati in predarea si invatarea stiintelor,in general,si a chimiei,in particular,deopotriva profesorilor si studentilor.

marți, 4 decembrie 2018

Activitatile Integrate In Gradinita. Ghid Metodic - Ileana Gurlui, Livia Andreescu

Activitatile integrate in gradinita. Ghid metodic este o lucrare destinata in egala masura cadrelor didactice si studentilor respectand Curriculumul pentru invatamantul prescolar.
Ghidul ofera explicarea teoretica a conceptului de activitate integrata, urmata de exemplificarea prin proiecte didactice care se desfasoara pe parcursul unei zile in unitatile de invatamant cu profil prescolar.
Lucrarea contine proiecte integrate pentru toate grupele de varsta (grupa mica, mijlocie si mare), cu o tematica diversa si atragatoare (Gaze si flori, Zana Iarna, In lumea povestilor, In ograda la bunici etc.). Fiecare proiect este exemplificat pe larg (activitati de dezvoltare personala, scenariul didactic, activitati liber alese, activitati pe domenii experientiale), continand toate detaliile necesare intocmirii unui proiect didactic complet.

luni, 3 decembrie 2018

Ed.3 Metodica si evaluarea pentru examenele de titularizare si definitivare in invatamant • Cristina Vasile, Denisa Ene


Volumul Metodica si evaluarea pentru examenele de titularizare si definitivare in invatamant - EDITIA A TREIA REVIZUITA SI ADAUGITA - a aparut ca raspuns la reactiile pozitive ale celor care au simtit ca editiile precedente i-au ajutat la examenele pe care le-au sustinut. Acest volum incearca o abordare deosebita si moderna a subiectelor de metodica ale celor doua tipuri de examene si se adreseaza, in egala masura, invatatorilor, educatorilor si profesorilor.
CUPRINS
CAPITOLUL I: METODICĂ 
I. a. Predarea pe scurt 
I. b. Rezolvarea subiectului de metodică 
I. c. Teoriile învăţării - cercetări psiho-pedagogice care sprijină activitatea didactică 
I. d. Metodică aprofundată 
1. Curriculum 
1. 1. Definiţie

Didactica geografiei. O abordare actuala - Octavian Mandrut, Steluta Dan

Didactica geografiei. O abordare actuala isi propune sa legitimeze un domeniu  interdisciplinar (situat intre geografia scolara si stiintele educatiei) si sa rationalizeze instruirea prin geografie in invatamantul preuniversitar.
Lucrarea se adreseaza tuturor profesorilor de geografie care sunt preocupati de afirmarea propriei discipline scolare ca domeniu educational semnificativ in contextul actual.

Elemente de didactica aplicata a geografiei - Nicolae Ilinca

Realizarea unei lucrari de acest fel constituie onorarea unei raspunderi asumate de conducerea Societatii de Geografie din Romania si de membrii ei. Efortul Societatii de Geografie, prin vectorul sau editorial principal, CD Press, s-a dovedit in final eficient, deoarece elementele principale asumate, concretizate in forma tipografica, au avut posibilitatea unei penetrari convingatoare.

duminică, 2 decembrie 2018

Metodica predarii Stiintelor naturii, Geografiei in invatamantul primar - Mariana Marinescu

In concordanţă cu noul curriculum naţional, lucrarea de faţă se adresează în primul rând studenţilor şi masteranzilor de la Facultăţile de Știinţe ale Educaţiei, dar poate fi recomandată în aceeaşi măsură candidaţilor care se pregătesc pentru obţinerea gradelor didactice şi titularizării în sistemul de învăţământ. Structurată pe patru capitole mari, Metodica predării Știinţelor naturii/Geografiei în învăţământul primar abordează chestiuni precum relaţia dintre obiective şi competenţe, formele de organizare a procesului instructiv-educativ, demersurile proiectării instruirii (cu modele orientative de planificări calendaristice şi proiecte de lecţii/unităţi de învăţare) şi evaluarea didactică.

Click pentru comanda ! LibrariaDelfin

Ghid de pregatire pentru profesorii de biologie - Definitivat, Titularizare. Examene nationale, Olimpiade, Concursuri scolare

Cartea cuprinde toate temele de specialitate, precum si temele de metodica si didactica disciplinei, tratate in mod sintetic, la finalul fiecarei teme sunt atasate scheme si desene ce inlesnesc intelegerea materialului.Cartea cuprinde si cate un set de teste rezolvate pentru fiecare din cele doua tipuri de examene:Rezolvarea testelor aplicate la examenul de definitivat din ani 2012, 2013, 2014 si 2015.


Click pentru comanda ! LibrariaDelfin.ro

Didactica biologiei. Teorie si aplicatii - Mariana Marinescu

Didactica biologiei – teorie si aplicatii se distinge prin consistenta sa interna si rationamentul epistemologic. Structurata in opt capitole, lucrarea reuseste sa integreze mai multe perspective: perspectiva de fundamentare teoretica a didacticii biologiei; perspectiva de dezvoltare a curricu­lumului scolar la disciplina biologie; perspectiva proiectarii didactice, a formelor si metodelor de predare-invatare a biologiei; perspectiva evaluarii rezultatelor elevilor, dar si perspectiva aplicarii tehnologiilor informationale si comunicationale.

Click pentru comanda ! LibrariaDelfin .ro

sâmbătă, 1 decembrie 2018

Planse Intalnirea de dimineata - contine 88 de jetoane

Planse Intalnirea de dimineata - contine 88 de jetoane, editura Ars Libri: (gradinita, clasa pregatitoare, clasa I)
Plansa contine 88 jetoane, pentru 12 rubrici:
Ziua - se utilizeaza jetoanele cu zilele saptamanii (5)
Data - se utilizeaza jetoanele cu cifre (10)
Luna - se utilizeaza jetoanele cu lunile anului (12)
Anul - se utilizeaza jetoanele cu anii (3)
Prezenti/Absenti - se utilizeaza jetoanele mici, pe care se pot lipi fotografiile elevilor/prescolarilor sau se pot scrie numele acestora (42)
Mesajul zilei/Tema saptamanii - se utilizeaza cate un jeton mare (Va sugeram sa scrieti cu un pix cu cerneala termica, ce se poate sterge) (2)
Anotimpul - se utilizeaza jetoanele cu anotimpuri (4)
Meteo - se utilizeaza jetoanele cu fenomenele naturii (10)
La multi ani, de ziua ta! - se utilizeaza jetoanele de la rubrica "Prezenti"
Ceasul - se utilizeaza cele doua limbi care se pot fixa cu o piuneza

miercuri, 28 noiembrie 2018

Jocul culorilor

Contine jetoane cu diferite culori (principale, nonculori, nuante si tonuri) si jetoane cu imagini. Cu ajutorul acestora se poate realiza asocierea unei culori cu imaginile potrivite, se pot crea propozitii folosindu-se ”denumiri colorate” (Patlageaua rosie este un fruct), comparatii. Astfel, copiii vor invata culorile intr-un mod placut si isi vor imbogati vocabularul.

marți, 27 noiembrie 2018

Educatie fizica. Ghid orientativ pentru titularizare, definitivat si gradul II - Iulian Savescu

Prezenta lucrare reflecta preocuparea profesorilor de educatie fizica si sport interesati pentru perfectionarea continua a pregatirii de specialitate in vederea sustinerii cu succes a concursului de titularizare si a examenelor pentru obtinerea gradelor didactice (definitivat si gradul II) in invatamant.


luni, 26 noiembrie 2018

Eficienta jocurilor dinamice in lectia de educatie fizica - Cristina Farcas-Vlagea

Adolescentii manifesta preferinte deosebite pentru jocurile si distractiile ce au un pronuntat caracter intelectual cum sunt sahul, remy, carttie, etc. In astfel de jocuri tanarul tine foarte mult sa-si creeze o reputatie cat mai buna si face eforturi pentru perfectionarea stilului de joc. Parcurge lucrari cu privire la jocul de sah, studiaza diferite situatii posibile, le combina si recombina, de altfel este varsta cand se pot crea performante.

Educatie Fizica Si Sportiva Scolara. Ghid Auxiliar - Gimnaziu -Iulian Savescu

Educatie Fizica Si Sportiva Scolara. Ghid Auxiliar - Gimnaziu -Iulian Savescu

Click pentru comanda ! Esteto.ro

Matematica in gradinita. Ghid pentru educatoare - Stefania Antonovici

Matematica in gradinita - Ghid pentru educatoare poate fi considerat o sursa de informare, pentru cadrele didactice care predau in gradinita, cu privire la invatarea primelor notiuni matematice de catre prescolari. Este o lucrare izvorata din experienta bogata a catorva educatoare care doresc sa asigure un instrument la indemana celor care au nevoie de indrumare in metodica desfasurarii activitatilor matematice in gradinita la inceputul carierei didactice.

joi, 22 noiembrie 2018

A Practical Course for English Exams. Methodological Guide - Rinca Felicia

Foarte utila pentru examenele de titularizare si definitivat. Sunt cuprinse toate operele pentru partea de literatura (contextualizare, stil, etc.), precum si partea de metodica cu exemple de activitati, parte de teorie, plan de lectie.

This very book is designed in the form of a guide to help you, University graduates and future English teachers, pass your exams successfully. Not only does it contain the necessary information presented in a concise manner, but it also explains you how to approach the subjects of the exams you are about to take. 

Motivate! English practice. Activity book. L1. Auxiliar pentru clasa a-VI-a Emma HeydermanFiona MauchlineAna-Magdalena IordachescuMariana Stoenescu

Caietul de activitati pentru elevii din clasa a VIa este elaborat pe unitati tematice ancorate in realitatea copilului. Prezentat intr?o forma deosebit de atractiva, auxiliarul ofera exemple de activitati pe care copiii le pot urmari cu usurinta. Caietele au la baza structura noii programe si se pot folosi impreuna cu manualul Editurii Litera.Aprobat de MEN prin ordinul 3022/08.01.2018.

Motivate! English practice. Activity book. L1. Auxiliar pentru clasa a-VII-a Olivia JohnstonAna-Magdalena IordachescuMariana Stoenescu

Caietul de activitati pentru elevii din clasa a VII a este elaborat pe unitati tematice ancorate in realitatea copilului. Prezentat intr?o forma deosebit de atractiva, auxiliarul ofera exemple de activitati pe care copiii le pot urmari cu usurinta. Caietele au la baza structura noii programe si se pot folosi impreuna cu manualul Editurii Litera.Aprobat de MEN prin ordinul 3022/08.01.2018

Click pentru comanda ! Elefant.ro 

Motivate! English practice. Activity book. L1. Auxiliar pentru clasa a-VIII-a Olivia JohnstonAna-Magdalena IordachescuMariana Stoenescu

Caietul de activitati pentru elevii din clasa a VIII a este elaborat pe unitati tematice ancorate in realitatea copilului. Prezentat intr?o forma deosebit de atractiva, auxiliarul ofera exemple de activitati pe care copiii le pot urmari cu usurinta. Caietele au la baza structura noii programe si se pot folosi impreuna cu manualul Editurii Litera

duminică, 18 noiembrie 2018

Repere didactice. Modele de proiecte didactice pentru invatamantul prescolar si prima - Motoca Anca-Elena

Proiectarea pedagogică a procesului de învăţământ reprezintă ansamblul acţiunilor şi operaţiilor angajate în cadrul activităţilor de educaţie/instrucţie conform finalităţilor asumate la nivel de sistem şi de proces în vederea asigurării funcţionalităţii sociale a acestuia în sens managerial/global, optim, strategic. Specificul activităţii de proiectare pedagogică evidenţiază importanţa acţiunilor de planificare – programare - concretizare a instruirii/educaţiei care vizează valorificarea optimă a unei resurse materiale esenţiale: timpul real destinat învăţării, în mediul şcolar şi extraşcolar.

Click pentru comanda ! Libraria Delfin.ro

Repere didactice. Modele de proiecte de lectie pentru gimnaziu la disciplina limba ai literatura romana - Tanase Simona-Madalina

Cartea Repere didactice îşi propune să fie un instrument de lucru util atât pentru profesorii debutanţi ce predau limba şi literatura română în gimnaziu, cât şi pentru studenţii din ultimul an al facultăţilor de profil.Lucrarea cuprinde modele orientative de proiecte de lecţie pentru clasele a V-a – a VIII-a realizate în conformitate cu programele şcolare în vigoare. Fiecare proiect propus este însoţit de fişe de lucru adresate elevilor, precum şi de o bogată bibliografie de specialitate. Această colecţie de proiecte didactice reprezintă un punct de plecare în pregătirea viitoarelor lecţii, profesorul având libertatea să-şi organizeze demersul didactic şi să-şi aleagă metodele şi procedeele adecvate conţinutului ales.

Click pentru comanda ! Libraria Delfin.ro

miercuri, 14 noiembrie 2018

Emotiile, de la teorie la poezie - Ion-Ovidiu Panisoara

Este timpul sa ajungi un maestru al emotiilor, un supererou care sa stie sa le "citeasca" pe fata celor din jur la fel cum ai citi o carte de povesti. A venit vremea sa inveti sa le stapanesti la fel cum dresezi un cal naravas sa te accepte ca stapan si sa te duca unde vrei. Vei invata sa fii bucuros, sa nu lasi frica sa puna stapanire pe tine, sa iti invingi frica, sa treci mai usor peste tristete sau sa razi atunci cand te cuprinde dezgustul. Ti-am pregatit si multe poezii amuzante. Esti pregatit pentru aceasta aventura? - Prof. univ. dr. Ion-Ovidiu Panisoara
Copilul dumneavoastra va invata despre originea, caracteristicile, efectul si cum sa se comporte cand intampina cele 7 emotii:
- Bucuria, Tristetea, Frica, Rusinea si vina, Dezgustul, Furia, Uimirea

Comunicarea Eficienta (cartonat) Ed.4 - Ion-Ovidiu Panisoara

Volum distins cu Premiul „C. Radulescu-Motru” al Academiei Romane (2010)
„Comunicarea se afla peste tot in jurul nostru. Sintem inconjurati de comunicare, de la comunicarea cu propria persoana (care poate sa ne conduca spre o gindire pozitiva, spre succes sau poate sa ne arunce in haosul esecului) la comunicarea cu ceilalti. Noi sintem, fiecare, o suma a tuturor interactiunilor pe care le-am avut in trecut si pe care le vom avea in viitor, sintem o parte din toti aceia cu care ne-am intilnit in viata si care si-au pus amprenta asupra modului nostru de a intelege lumea: parinti, dascali, prieteni, necunoscuti... Iata, pe scurt, dar revelator, rolul comunicarii.

Managementul resurselor umane. Ed. 3 - Georgeta Panisoara, Ion-Ovidiu Panisoara

 “Managementul resurselor umane” raspunde problemelor cu care se confrunta un manager in resurse umane: constructia si aplicarea fiselor de post, modalitatile de evaluare sau recompensare, politicile salariale de motivare, analiza de nevoi, programele de instruire organizationala, aspectele de etica si nondiscriminare. Autorii analizeaza activitatea de recrutare si selectie si prezinta modele, fise-tip si studii de caz, oferindu-le un ghid practic tuturor celor interesati: recrutori sau manageri de resurse umane si de personal, studenti si tineri cercetatori in psihologie, resurse umane sau psihologie organizationala.

Profesorul de succes - Ion-Ovidiu Panisoara


Realitatile la care trebuie sa se adapteze scoala romaneasca sint intr-o continua schimbare, avalansa de situatii in care cadrul didactic este pus zi de zi necesitind cunoasterea tuturor aspectelor ce ar putea influenta desfasurarea activitatii instructiv-educative. Cu o perspectiva echilibrata intre teorie si practica, volumul propune o abordare noua in aria stiintelor educatiei si ofera sfaturi care vin atit in sprijinul debutantilor, cit si al profesorilor cu experienta, ajutindu-i sa inteleaga mai bine lumea complexa si contradictorie a scolii. Numeroasele exemple si experimente, ce ilustreaza in egala masura principiile pedagogice consacrate si punctele de vedere recente, faciliteaza aprofundarea temelor discutate.

Ghidul profesorului - Ion-Ovidiu Panisoara

Ghidul profesorului este o carte pentru toti profesorii: atit pentru cei care debuteaza in sistem, cit si pentru dascalii cu experienta care vor sa vada ce se mai scrie in pedagogie. Nu conteaza daca predau matematica sau geografia ori daca lucreaza la un after-school cu copiii. Este vorba despre acele lucruri care trebuie sa se afle in «rucsacul» profesional, acele instrumente care, scoase la momentul oportun, vor face diferenta intre «proful» si «profesorul nostru».
Ghidul profesorului este un volum de pedagogie, dar un alt fel de pedagogie. Intr-o lume a schimbarii, pedagogia trebuie si ea sa se reinventeze, devenind tot mai mult cea mai buna prietena a profesorului. - Ion-Ovidiu Panisoara

Didactica limbii si literaturii romane pentru invatamantul primar - Mariana Norel

Didactica limbii si literaturii romane pentru invatamantul primar s-a nascut din nevoia de a oferi cadrelor didactice implicate in procesul de predare-invatare-evaluare o sursa utila de formare si informare, in vederea pregatirii optime a propriului demers didactic.Din cuprins:Didactica limbii si literaturii romane pentru invatamantul primar in primul deceniu al mileniului IIICurriculumul de limba si literatura romana pentru invatamantul primarDidactica oraluluiInvatarea citit-scrisului in clasa IDidactica redactarii (scrisului)Didactica lecturiiDidactica limbiiEvaluarea la limba si literatura romana in invatamantul primarManagementul clasei in orele de limba si literatura romana din invatamantul primarGlosar de termeni din domeniul didacticii

joi, 8 noiembrie 2018

Metode si procedee de optimizare a lectiei de matematica in invatamantul primar - Laura Monica Morarasu

Cadrul didactic este cel care trebuie sa insufle elevilor ca matematica este o sinteza a unui complex de calitati intelectule, morale si etice. Atunci elevii vor simti placerea de a se angaja in competitia intelectuala la orele de matematica, cu aceeasi bucurie cu care se intrec in jocurile sportive.
    Formarea unor deprinderi de invatare prin cercetare-descoperire si efort intelectual propriu, cu cat sunt fixate si consolidate mai de timpuriu cu atat au un efect formativ mai eficient materializat in dezvoltarea capacitatilor intelectuale superioare si a aptitudinilor actului creator. (Autoarea)

Tratat De Management Educational Pentru Invatamantul Primar Si Prescolar - Ramona Radut-Taciu


Tratatul de management educational pentru invatamantul primar si prescolar propune o resemnificare si o valorizare pedagogica moderna a conceptului de management educational, precum si abordari personalizate pentru invatamantul primar si prescolar. El valorizeaza o viziune interactionista, intrucat reuneste – in abordare sistemica moderna – componentele epistemice ale managementului educational, oferind o perspectiva sincronica functionala asupra actualului context managerial, la toate nivelurile. Capitolele tratatului construiesc o retea epistemica a componentelor managementului educational si propun analize, ilustrari si abordari practice aprofundate, pentru fiecare componenta in parte.

duminică, 4 noiembrie 2018

Competentele in invatarea geografiei. Ghid metodologic Octavian Mandrut

Lucrarea publicata la editura Corint transmite totodata un mesaj celor care se ocupa de managementul sistemului educational referitor la oportunitatile reale ale geografiei scolare ca disciplina a formarii fundamentale in contextul educatiei scolare si al educatiei permanente.
Prezentul ghid metodologic de aplicare a curriculumului centrat pe competente completeaza seria de lucrari realizate pentru geografia din invatamantul preuniversitar.
Lucrarea are ca sistem referential competentele-cheie europene si dezvolta oportunitatile educationale de atingere a acestor competente pe care si le-a asumat geografia prin curriculum scolar.

Jocuri matematice - Smaranda Maria Cioflica, Daniela Dosa

TRANSPORT GRATUIT Aceasta mapa contine o carte cu sugestii de jocuri exercitiu si didactice organizate pe teme saptamanale de studiu si jetoane necesare pentru realizarea lor.Pe parcursul temelor saptamanale sunt abordate majoritatea obiectivelor pentru activitati matematice: constituirea de grupe pe baza unor insusiri comune, efectuarea unor operatii cu grupe de obiecte (comparare, clasificare, ordonare), aprecierea cantitatii prin punerea in corespondenta, relatii spatiale, forme geometrice, numararea obiectelor si asocierea cu cifrele corespunzatoare, vecinii, compunerea si descompunerea unui numar, utilizarea numeralului ordinal, operatii de adunare si scadere.
Sugestii de jocuri-exercitiu si jocuri didactice organizate pe teme saptamanale de studiu. Contine: 90 de planse color A4

Click pentru comanda ! LibrariaDelfin.ro

Didactica domeniului stiinte in invatamantul prescolar - Costel Chites

Lucrarea isi propune sa evidentieze necesitatea existentei in programe ale unor continuturi cat si importanta acestora, in perspectiva formarii educatiei copiilor. Autorul, s-a adresat deopotriva parintilor si profesorilor, in dorinta de a unifica apotul acestora, in formarea stiintifica initiala a copiilor, cat si a profilului lor moral. S-a apelat adesea la incursiuni istorice, pentru a se evidentia aportul deosebit, realizat de marii oameni de cultura ai omenirii. „Pentru a gasi modele - spunea regretatul academician Solomon Marcus - ar trebui sa cautam mai degraba in trecut, si mai exact intr-un trecut mai indepartat."
Lectura lucrarii genereaza bucurii spirituale cat si noi directii de cercetare. 

Click pentru comanda ! Libris.ro

duminică, 7 octombrie 2018

Cărţi pentru educatoare, învăţători

Vă invit pe Raftului cu cărţi sau pe grupurile asociate paginii, unde o să găsiţi multe postări interesante, ale editurii Libris.ro, multe cărţi de specialitate pentru educatori şi învăţători.

luni, 1 octombrie 2018

Pedagogia jocului si a activitatilor ludice - Horatiu Catalano, Ion Albulescu

Lucrarea pe care o propunem se adreseaza unui public larg format, pe de o parte, din cadrele didactice interesate de valorificarea deplina a jocului in activitatile didactice detasurate in mediul educational institutional si neinstitutional, studentilor, masteranzilor si doctoranzilor din domeniul Stiinte ale Educatiei. Pe de alta parte, cartea se adreseaza cititorului interesat de paradigmele multidimensionale ale fenomenului ludic, fascinat de joc, la varsta copilariei, si provocat de acesta la varsta maturitatii.
ACEASTĂ CARTE CHIAR DACĂ A FOST POSTATĂ DIN MAI MULTE MAGAZINE, O GĂSIȚI DOAR LA CEL.RO !

sâmbătă, 29 septembrie 2018

Ed.3 Metodica si evaluarea pentru examenele de titularizare si definitivare in invatamant • Cristina Vasile, Denisa Ene


CUPRINS

CAPITOLUL I: METODICĂ 

I. a. Predarea pe scurt 
I. b. Rezolvarea subiectului de metodică 
I. c. Teoriile învăţării - cercetări psiho-pedagogice care sprijină activitatea didactică 
I. d. Metodică aprofundată 
1. Curriculum 
1. 1. Definiţie 
1. 2. Curriculum-ul Naţional 
1. 3. Tipuri de curriculum
1. 4. Tipuri de CDŞ (opţional)
1. 5. Ciclurile curriculare
1. 6. Dezvoltarea preşcolarului/elevului
2. Programa şcolară
2. 1. Curriculumul preşcolar