ATENȚIE !

Pe acest blog cărțile sunt selectate de la mai multe magazine. Dacă vrei să cauți o carte poti folosi butonul : FACEȚI CĂUTĂRI PE ACEST BLOG din partea dreaptă. Astfel blogul îți arată cartea din toate magazinele postate iar tu poți alege în funcție de disponibilitatea ei sau comanda ta.

sâmbătă, 22 decembrie 2018

Activitatile Integrate In Gradinita. Ghid Metodic - Ileana Gurlui, Livia Andreescu

Activitatile integrate in gradinita. Ghid metodic este o lucrare destinata in egala masura cadrelor didactice si studentilor respectand Curriculumul pentru invatamantul prescolar.
Ghidul ofera explicarea teoretica a conceptului de activitate integrata, urmata de exemplificarea prin proiecte didactice care se desfasoara pe parcursul unei zile in unitatile de invatamant cu profil prescolar.
Lucrarea contine proiecte integrate pentru toate grupele de varsta (grupa mica, mijlocie si mare), cu o tematica diversa si atragatoare (Gaze si flori, Zana Iarna, In lumea povestilor, In ograda la bunici etc.). Fiecare proiect este exemplificat pe larg (activitati de dezvoltare personala, scenariul didactic, activitati liber alese, activitati pe domenii experientiale), continand toate detaliile necesare intocmirii unui proiect didactic complet.
Click pentru comanda ! Esteto.ro

vineri, 14 decembrie 2018

Ne jucam si corectam vorbirea (clasele primare). Caiet - Florentina Galbinasu

Prin structura si continut, lucrarea de fata are o adresabilitate larga, fiind in egala masura un sprijin pentru cadre didactice, logopezi, parinti si copii, in construirea si consolidarea unei comunicari corecte si adecvate varstei.
Materialul este construit pornind de la principii pedagogice si specific logopedice si are ca punct de reper programa scolara in vigoare, care descrie competentele de comunicare specifice educatiei din ciclul primar.
Caietul cuprinde informatii utile pentru identificarea tulburarilor de vorbire si comunicare, exercitii si jocuri de corectare a vorbirii si stimulare a comunicarii, usor de folosit in scoala, in cabinetele logopedice sau acasa, precum si fise individuale de lucru pentru elevii din clasele mici, create pe obiective clare, caracteristice nevoii de stimulare si corectare a vorbirii. Specificul ludic al exercitiilor ce pot fi integrate in activitatile de la clasa sau din cabinetul logopedic si continutul ilustrativ bogat adauga un caracter atractiv la cel riguros stiintific.
Click pentru comanda ! Esteto.ro

Ne jucam si corectam vorbirea (gradinita). Caiet - Florentina Galbinasu

Prin structura si continut, lucrarea de fata are o adresabilitate larga, fiind in egala masura un sprijin pentru cadre didactice, logopezi, parinti si copii, in construirea si consolidarea unei comunicari corecte si adecvate varstei. Materialul este construit pornind de la principii pedagogice si specific logopedice si are ca punct de reper programa pentru invatamantul prescolar in vigoare, care descrie competentele de comunicare specifice educatiei timpurii. Caietul cuprinde informatii utile pentru identificarea tulburarilor de vorbire si comunicare, exercitii si jocuri de corectare a vorbirii si stimulare a comunicarii, usor de folosit in gradinita, in cabinetele logopedice sau acasa, precum si fise individuale de lucru pentru copii, create pe obiective clare, caracteristice nevoii de stimulare si corectare a vorbirii. Specificul ludic al exercitiilor ce pot fi integrate in activitatile din grupa sau din cabinetul logopedic si continutul ilustrativ bogat adauga un caracter atractiv la cel riguros stiintific. 

O psihologie a educatiei - Gabriel Albu

O psihologie a educatiei - Gabriel Albu, editura Institutul European: Din cuprins:
- Motivatia si bunastarea invatarii; 
- Temeiul afectiv al educatiei;
- Creativitatea;
- Probleme privind dezvoltarea creativitatii elevilor si a profesorilor;
- Momente "delicate" in desfasurarea unei lectii;
- Personalitatea si autoafirmarea/autoreanalizarea

Elemente De Didactica A Activitatilor De Educare A Limbajului - Angelica Hobjila

Lucrarea de fata se constituie intr-o incercare de deschidere, poate de nuantare a perspectivei viitorilor/actualilor educatori, prin ilustrarea unora dintre reperele teoretice si aplicative care defines/individualizeaza activitatile de educare a limbajului in etapa prescolaritatii.

Click pentru comanda ! Esteto.ro


marți, 11 decembrie 2018

Didactica domeniului stiinte in invatamantul prescolar - Costel Chites

Lucrarea isi propune sa evidentieze necesitatea existentei in programe ale unor continuturi cat si importanta acestora, in perspectiva formarii educatiei copiilor. Autorul, s-a adresat deopotriva parintilor si profesorilor, in dorinta de a unifica apotul acestora, in formarea stiintifica initiala a copiilor, cat si a profilului lor moral. S-a apelat adesea la incursiuni istorice, pentru a se evidentia aportul deosebit, realizat de marii oameni de cultura ai omenirii.  

luni, 10 decembrie 2018

Didactica domeniului stiinte in invatamantul prescolar - Costel Chites

Lucrarea isi propune sa evidentieze necesitatea existentei in programe ale unor continuturi cat si importanta acestora, in perspectiva formarii educatiei copiilor. Autorul, s-a adresat deopotriva parintilor si profesorilor, in dorinta de a unifica apotul acestora, in formarea stiintifica initiala a copiilor, cat si a profilului lor moral. S-a apelat adesea la incursiuni istorice, pentru a se evidentia aportul deosebit, realizat de marii oameni de cultura ai omenirii. 

Click pentru comanda ! LibrariaDelfin.ro

duminică, 9 decembrie 2018

A Practical Course for English Exams. Methodological Guide - Rinca Felicia

Foarte utila pentru examenele de titularizare si definitivat. Sunt cuprinse toate operele pentru partea de literatura (contextualizare, stil, etc.), precum si partea de metodica cu exemple de activitati, parte de teorie, plan de lectie.

Click pentru comanda ! Esteto.ro

sâmbătă, 8 decembrie 2018

Pedagogie Ed.3 - Constatin Cucos

 Raspunzind celor mai recente cerinte din domeniul educatiei, volumul ofera o privire de ansamblu asupra intregii tematici a disciplinei, de la reforma sistemului de invatamint, proiectarea pe unitati de invatare sau teoria si metodologia curriculumului, pina la strategiile de evaluare si formarea cadrelor didactice. Pe linga temele traditionale, aceasta a treia editie abordeaza si subiecte de actualitate, ca rolul noilor tehnologii in procesul de invatare si modul in care pot fi integrate cit mai eficient in actul educational in vederea imbunatatirii rezultatelor.

Gramatica prin teste-grila - Clasele V-VIII. Liceu - Cristina Tunegaru

Gramatica prin teste-grila – cu rezolvare completa si argumentata:
• este un instrument modern si practic de invatare logica a gramaticii limbii romane pentru examenele nationale si testari, dar si de evaluare;
• gramatica, explicata in termeni simpli, este accesibila pentru toate nivelurile de invatare;
• se adreseaza elevilor si studentilor, dar si profesorilor;
• este structurata in doua parti: morfologia si sintaxa;
• fiecare test este insotit de notiunile teoretice esentiale si necesare pentru rezolvarea acestuia si de raspunsuri cu explicatii complete;
• elevul intelege de ce un anume raspuns este corect, si nu altul;
• incurajeaza elevii sa se implice, prin forte proprii, mai mult in procesul de invatare, pentru a se pregati responsabil.

vineri, 7 decembrie 2018

Metode Si Procedee Didactice Aplicate In Procesul De Invatare La Scolarul Mic - Irina-Vasilica Kincs

Capitolul I al acestei lucrari contine teorii ale invatarii privite ca definitii, modele si tehnici de eficientizare.Capitolul II contine invatarea la scolarul mic in primul rand ca relatie de predare-invatare-evaluare si apoi in cadrul celor doua cicluri curriculare parcurse in cei patru ani de studiu.Capitolul III valorifica cu succes teoria expusa in primele doua capitole Capitolul IV fiind un demers investigativ aplica cel mai bine teoria enuntata in celelalte capitole La Anexe 3 sunt trecute exemplele de activitati folosite la cercetare: probele initiale si finale, chestionare.

Imbinarea metodelor moderne cu cele traditionale in invatamantul primar - Camelia Romanescu

Imbinarea metodelor moderne cu cele traditionale in invatamantul primar 

CUPRINS

ARGUMENT
CAPITOLUL 1-EVALUAREA-COMPONENTA A PROCESULUI DE INVATAMANT
1.1. Conceptul de evaluare didactica
1.2. Functiile si operatiile evaluarii
1.3. Formele evaluarii: initiala, formativa, sumativa
1.4. Tipuri de rezultate scolare supuse evaluarii

Metode si procedee de optimizare a lectiei de matematica in invatamantul primar - Laura Monica Morarasu

Cadrul didactic este cel care trebuie sa insufle elevilor ca matematica este o sinteza a unui complex de calitati intelectule, morale si etice.Atunci elevii vor simti placerea de a se angaja in competitia intelectuala la orele de matematica, cu aceeasi bucurie cu care se intrec in jocurile sportive. Formarea unor deprinderi de invatare prin cercetare-descoperire si efort intelectual propriu, cu cat sunt fixate si consolidate mai de timpuriu cu atat au un efect formativ mai eficient materializat in dezvoltarea capacitatilor intelectuale superioare si a aptitudinilor actului creator. (Autoarea)

Metodica predarii matematicii la clasele 1-4. Dumitru Ana, Dumitru Logel

Metodica predarii matematicii pentru invatamantul primar dupa noua programa de Dumitru Ana, Dumitru Logel, Maria Luiza Ana, Elena Stroescu-Logel


Didactica chimiei 2007 - Sanda Fatu

Didactica chimiei se adreseaza tuturor celor implicati in predarea si invatarea stiintelor,in general,si a chimiei,in particular,deopotriva profesorilor si studentilor.

marți, 4 decembrie 2018

Activitatile Integrate In Gradinita. Ghid Metodic - Ileana Gurlui, Livia Andreescu

Activitatile integrate in gradinita. Ghid metodic este o lucrare destinata in egala masura cadrelor didactice si studentilor respectand Curriculumul pentru invatamantul prescolar.
Ghidul ofera explicarea teoretica a conceptului de activitate integrata, urmata de exemplificarea prin proiecte didactice care se desfasoara pe parcursul unei zile in unitatile de invatamant cu profil prescolar.
Lucrarea contine proiecte integrate pentru toate grupele de varsta (grupa mica, mijlocie si mare), cu o tematica diversa si atragatoare (Gaze si flori, Zana Iarna, In lumea povestilor, In ograda la bunici etc.). Fiecare proiect este exemplificat pe larg (activitati de dezvoltare personala, scenariul didactic, activitati liber alese, activitati pe domenii experientiale), continand toate detaliile necesare intocmirii unui proiect didactic complet.

luni, 3 decembrie 2018

Ed.3 Metodica si evaluarea pentru examenele de titularizare si definitivare in invatamant • Cristina Vasile, Denisa Ene


Volumul Metodica si evaluarea pentru examenele de titularizare si definitivare in invatamant - EDITIA A TREIA REVIZUITA SI ADAUGITA - a aparut ca raspuns la reactiile pozitive ale celor care au simtit ca editiile precedente i-au ajutat la examenele pe care le-au sustinut. Acest volum incearca o abordare deosebita si moderna a subiectelor de metodica ale celor doua tipuri de examene si se adreseaza, in egala masura, invatatorilor, educatorilor si profesorilor.
CUPRINS
CAPITOLUL I: METODICĂ 
I. a. Predarea pe scurt 
I. b. Rezolvarea subiectului de metodică 
I. c. Teoriile învăţării - cercetări psiho-pedagogice care sprijină activitatea didactică 
I. d. Metodică aprofundată 
1. Curriculum 
1. 1. Definiţie

Didactica geografiei. O abordare actuala - Octavian Mandrut, Steluta Dan

Didactica geografiei. O abordare actuala isi propune sa legitimeze un domeniu  interdisciplinar (situat intre geografia scolara si stiintele educatiei) si sa rationalizeze instruirea prin geografie in invatamantul preuniversitar.
Lucrarea se adreseaza tuturor profesorilor de geografie care sunt preocupati de afirmarea propriei discipline scolare ca domeniu educational semnificativ in contextul actual.

Elemente de didactica aplicata a geografiei - Nicolae Ilinca

Realizarea unei lucrari de acest fel constituie onorarea unei raspunderi asumate de conducerea Societatii de Geografie din Romania si de membrii ei. Efortul Societatii de Geografie, prin vectorul sau editorial principal, CD Press, s-a dovedit in final eficient, deoarece elementele principale asumate, concretizate in forma tipografica, au avut posibilitatea unei penetrari convingatoare.

duminică, 2 decembrie 2018

Metodica predarii Stiintelor naturii, Geografiei in invatamantul primar - Mariana Marinescu

In concordanţă cu noul curriculum naţional, lucrarea de faţă se adresează în primul rând studenţilor şi masteranzilor de la Facultăţile de Știinţe ale Educaţiei, dar poate fi recomandată în aceeaşi măsură candidaţilor care se pregătesc pentru obţinerea gradelor didactice şi titularizării în sistemul de învăţământ. Structurată pe patru capitole mari, Metodica predării Știinţelor naturii/Geografiei în învăţământul primar abordează chestiuni precum relaţia dintre obiective şi competenţe, formele de organizare a procesului instructiv-educativ, demersurile proiectării instruirii (cu modele orientative de planificări calendaristice şi proiecte de lecţii/unităţi de învăţare) şi evaluarea didactică.

Click pentru comanda ! LibrariaDelfin

Ghid de pregatire pentru profesorii de biologie - Definitivat, Titularizare. Examene nationale, Olimpiade, Concursuri scolare

Cartea cuprinde toate temele de specialitate, precum si temele de metodica si didactica disciplinei, tratate in mod sintetic, la finalul fiecarei teme sunt atasate scheme si desene ce inlesnesc intelegerea materialului.Cartea cuprinde si cate un set de teste rezolvate pentru fiecare din cele doua tipuri de examene:Rezolvarea testelor aplicate la examenul de definitivat din ani 2012, 2013, 2014 si 2015.


Click pentru comanda ! LibrariaDelfin.ro

Didactica biologiei. Teorie si aplicatii - Mariana Marinescu

Didactica biologiei – teorie si aplicatii se distinge prin consistenta sa interna si rationamentul epistemologic. Structurata in opt capitole, lucrarea reuseste sa integreze mai multe perspective: perspectiva de fundamentare teoretica a didacticii biologiei; perspectiva de dezvoltare a curricu­lumului scolar la disciplina biologie; perspectiva proiectarii didactice, a formelor si metodelor de predare-invatare a biologiei; perspectiva evaluarii rezultatelor elevilor, dar si perspectiva aplicarii tehnologiilor informationale si comunicationale.

Click pentru comanda ! LibrariaDelfin .ro

sâmbătă, 1 decembrie 2018

Planse Intalnirea de dimineata - contine 88 de jetoane

Planse Intalnirea de dimineata - contine 88 de jetoane, editura Ars Libri: (gradinita, clasa pregatitoare, clasa I)
Plansa contine 88 jetoane, pentru 12 rubrici:
Ziua - se utilizeaza jetoanele cu zilele saptamanii (5)
Data - se utilizeaza jetoanele cu cifre (10)
Luna - se utilizeaza jetoanele cu lunile anului (12)
Anul - se utilizeaza jetoanele cu anii (3)
Prezenti/Absenti - se utilizeaza jetoanele mici, pe care se pot lipi fotografiile elevilor/prescolarilor sau se pot scrie numele acestora (42)
Mesajul zilei/Tema saptamanii - se utilizeaza cate un jeton mare (Va sugeram sa scrieti cu un pix cu cerneala termica, ce se poate sterge) (2)
Anotimpul - se utilizeaza jetoanele cu anotimpuri (4)
Meteo - se utilizeaza jetoanele cu fenomenele naturii (10)
La multi ani, de ziua ta! - se utilizeaza jetoanele de la rubrica "Prezenti"
Ceasul - se utilizeaza cele doua limbi care se pot fixa cu o piuneza