ATENȚIE !

Pe acest blog cărțile sunt selectate de la mai multe magazine. Dacă vrei să cauți o carte poti folosi butonul : FACEȚI CĂUTĂRI PE ACEST BLOG din partea dreaptă. Astfel blogul îți arată cartea din toate magazinele postate iar tu poți alege în funcție de disponibilitatea ei sau comanda ta.

sâmbătă, 1 septembrie 2018

Rolul jocului didactic in dezvoltarea vocabularului elevilor - Veronica Georgescu


Jocul este o actiune specifica, desfasurata dupa reguli acceptate de buna voie, de aceea este o activitate placuta tuturor varstelor. Tocmai din pricina faptului ca este desfasurata cu placere si voie buna, jocul didactic poate duce la indeplinirea obiectivelor disciplinei limbii romane mult mai usor. Prin jocul didactic se pot asimila noi inforrnatii, se pot verifica si consolida anumite cunostinte, dezvolta capacitati cognitive, afective, volitive, formeaza atitudini si convingeri. 
Prin intermediul jocului didactic copilul va duce sarcinile cerute la indeplinire cu placere, usor, cu interes, nu se va simti constrans, nu va percepe actul educativ ca o activitate pentru care trebuie sa depuna efort. Rezultatele unei activitati realizate cu ajutorul j ocului didactic sunt mult mai bune, mai vizibile si de durata mult mai lunga. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu