ATENȚIE !

Pe acest blog cărțile sunt selectate de la mai multe magazine. Dacă vrei să cauți o carte poti folosi butonul : FACEȚI CĂUTĂRI PE ACEST BLOG din partea dreaptă. Astfel blogul îți arată cartea din toate magazinele postate iar tu poți alege în funcție de disponibilitatea ei sau comanda ta.

sâmbătă, 29 septembrie 2018

Ed.3 Metodica si evaluarea pentru examenele de titularizare si definitivare in invatamant • Cristina Vasile, Denisa Ene


CUPRINS

CAPITOLUL I: METODICĂ 

I. a. Predarea pe scurt 
I. b. Rezolvarea subiectului de metodică 
I. c. Teoriile învăţării - cercetări psiho-pedagogice care sprijină activitatea didactică 
I. d. Metodică aprofundată 
1. Curriculum 
1. 1. Definiţie 
1. 2. Curriculum-ul Naţional 
1. 3. Tipuri de curriculum
1. 4. Tipuri de CDŞ (opţional)
1. 5. Ciclurile curriculare
1. 6. Dezvoltarea preşcolarului/elevului
2. Programa şcolară
2. 1. Curriculumul preşcolar



duminică, 23 septembrie 2018

Compendiu De Gramatica Practica A Limbii Romane Cls 5-8 - Colrneliu Craciun

Cartea de fata se adreseaza profesorilor care predau gramatica limbii romane in ciclul gimnazial si, deopotriva, elevilor acestui ciclu. Ea are in vedere si studentii de la facultatile de litere, precum si pe cei interesati, indiferent de specialitate si de specificul preocuparilor lor profesionale, de conditia limbii romane. Ea poate fi utilizata paralel cu manualele de scoala, iar pentru absolventul clasei a VIII-a ramane lucrarea in care se afla inregistrate, prezentate si explicate notiuni de fonetica, lexic si gramatica, necesare la examenul de capacitate si la examenul de admitere in clasa a IX-a.

EDUCATIONAL INSIGHTS Calendar magnetic Vremea

Calendarul magnetic Vremea ii ofera copilului sansa de a afla cat mai multe despre fenomenele meteorologice. Micutul va fi incantat sa poata controla vremea si cu siguranta va fi una favorabila pentru joaca in aer liber. Folosind imaginile si cardurile cu zile si luni, copilul va invata succesiunea anotimpurilor, a lunilor anului, dar si data si ora, cu ajutorul ceasului pozitionat in centrul calendarului. Ofera-i copilului bucuria de a se juca, indiferent de vreme. Calendarul are lungimea de 45 cm si latimea de 42 cm.

LEARNING RESOURCES Set Calendar magnetic


Acest calendar ajuta copilul sa inteleaga mai bine conceptele de saptamana, luna, an sau anotimp. Setul va ajuta sa implicati copiii in realizarea treburilor casnice, planificarea iesirilor, hranirea animalelor etc. Ofera-i copilului sarcina de a muta jetoanele cu imagini colorate pentru a urmari data, ziua saptamanii, luna, anotimpul si starea vremii. Calendarul dispune de o suprafata pe care se poate scrie si sterge. De asemenea, poate fi agatat cu usurinta de usa sau perete.
Setul contine calendar magneti 51 de piese magnetice cu date, anotimpuri si luni;ghid de utilizare.

Set Calendar lemn • BigJigs


Timpul este o notiune abstracta pentru copii, iar acest centru de activitati este extrem de util pentru invatarea notiunilor de trecere a timpului: succesiunea anotimpurilor, lunilor, starea vremii si trecerea orelor, dar si a caracteristicilor zi - noapte.
Setul contine tabla de lemn cu 6 pioni colorati diferit, pentru ca micutul sa identifice data, luna si starea vremii. Ora si anotimpul pot fi indicate prin rotirea acelor de ceasornic.

miercuri, 19 septembrie 2018

Intalnirea de dimineata pentru prescolari si scolari mici

PANOUL CONTINE:
- 38 de jetoane pe care se vor lipi pozele necesare la prezenta si absenta zilnica, la ziua onomastica sau la ziua de nastere;
- 31 de jetoane pentru data calendaristica (1 – 31);
- 12 jetoane pentru lunile anului (ianuarie – decembrie);
- 4 jetoane reprezentand anii (2016 – 2017);
- 7 jetoane pentru zilele saptamanii (luni – duminica);
- 8 jetoane pentru starea vremii;
- identificarea anotimpului intr-o prezentare interesanta sub forma unui ceas cu limba din plastic mobila;
- 8 jetoane pentru imbracaminte adecvate vremii in functie de anotimp (cu umbrela sau fara umbrela, gros sau subtire);
- masurarea timpului: un ceas practic cu limbi din plastic mobile, marker si doua spatii destinate jurnalului, respectiv mesajului zilei;
- marker

marți, 18 septembrie 2018

Ghid de elaborare a portofoliului pentru definitivat. Invatatori/Profesori - Ene Denisa


ATENŢIE PENTRU ÎNVĂŢĂTORI / PROFESORI  ÎNVĂŢĂMÂNT PRIMAR

„Ghidul de elaborare a portofoliului pentru definitivat” propune diverse modalitati de intocmire a pieselor din cadrul portofoliului profesional pentru invatatori, avand ca punct de plecare programa de pedagogie.

Astfel, candidatul trebuie sa respecte toate precizarile formulate in programa de pedagogie si elemente de psihologie scolara, mai exact sa tina cont de acele competente psihopedagogice in cadrul inspectiilor, dar si in elaborarea documentatiei specifice. - Profesor invatamant primar, grad didactic definitivat, Denisa Ene.


Ghid de elaborare a portofoliului pentru definitivat. Profesori - Vasile Cristina


ATENŢIE PENTRU PROFESORI !!!

Lucrarea de fata respecta programa de pedagogie si elemente de psihologie scolara in vigoare, prin aplicarea acesteia, in mod concret, la clasa.

”Ghid de elaborare a portofoliului pentru definitivat - Profesori” se doreste a fi ghidul tau pe drumul pe care il parcurgi pentru dezvoltarea ta profesionala.
Iti ofera, pas cu pas, detalieri privind elementele ce alcatuiesc portofoliul, exemple si sugestii. 
Stiu ca iti va fi de ajutor si stiu ca iti va fi mai usor sa te pregatesti ! - Profesor gradul I - Cristina Vasile


joi, 13 septembrie 2018

Psihopedagogie pentru examenele de definitivare si grade didactice. Editia a III-a Constantin Cucos

Actualizata in conformitate cu noua tematica pentru perfectionarea cadrelor didactice, editia a treia a Psihopedagogiei pentru examenele de definitivare si grade didactice contine douazeci si sapte de capitole ce trateaza subiecte precum calitatea in educatie, educatia in societatea moderna, perspectiva epistemologica asupra pedagogiei si curriculumului scolar, succesul si insuccesul scolar sau educatia pentru diversitate culturala. Fiecare capitol este conceput intr-o maniera interactiva si include teme si intrebari care evidentiaza aspectele esentiale ale problematicii abordate. Lucrarea este un suport indispensabil profesorilor atat in pregatirea pentru examenele de definitivare si grade didactice, cat si in elaborarea lectiilor, intocmirea unor materiale didactice sau a unor referate de specialitate.

duminică, 9 septembrie 2018

Pachet Exercitii de gramatica clasele 3-4 + Compuneri tematice clasele 3-5 - Luiza Chiazna

1. Exercitii de gramatica pentru clasele a III-a si a IV-aGhid practic de invatare a gramaticii limbii romane, pentru scolarii mici si parinti Cartea cuprinde un numar foarte mare de exercitii variate care ajuta la formarea deprinderilor de citire si scriere, la dezvoltarea si imbogatirea vocabularului, la insusirea unor cunostinte-notiuni de limba romana in mod activ si constient, la formarea si dezvoltarea imaginatiei creatoare, la stimularea interesului depus in invatare prin sadirea sentimentului de incredere in fortele proprii. (Referent stiintific, Grigorie Mihaela Gabriela)

2. Compuneri tematice pentru clasele III-V  Pentru unii elevi poate fi o povara scrierea unei compuneri, in timp ce pentru altii este o placere. Scopul nostru este sa incurajam acei elevi care nu au descoperit inca secretul scrierii unei compuneri si a le stimula imaginatia. Stiind ca orice inceput e mai greu, va oferim cateva sfaturi, idei si intrebari care v-ar putea ajuta. 

miercuri, 5 septembrie 2018

123 de probleme pentru invatamantul primar - Mihail Rosu

Cartea se constituie intr-un auxiliar pretios adresat invatatorilor, studentilor din departamentele facultatilor ce pregatesc profesori pentru invatamantul primar, parintilor, precum si elevilor din clasele a III-a si a IV-a, motivati pentru invatarea matematicii.
Problemele propuse sunt insotite de raspunsuri, indicatii, rezolvari si strategii aplicabile la clasa.




A Practical Course for English Exams. Methodological Guide - Rinca Felicia

Foarte utila pentru examenele de titularizare si definitivat. Sunt cuprinse toate operele pentru partea de literatura (contextualizare, stil, etc.), precum si partea de metodica cu exemple de activitati, parte de teorie, plan de lectie.
This very book is designed in the form of a guide to help you, University graduates and future English teachers, pass your exams successfully. Not only does it contain the necessary information presented in a concise manner, but it also explains you how to approach the subjects of the exams you are about to take. The book is written from the perspective of a current English teacher who gathered the essential information from books and web sites alike.

Click pentru comanda !
Libris.ro

Dezvoltarea competentelor emotionale si sociale la prescolari. ghid practic pentru educatori - Catrinel A. Stefan, Kallay Eva



Dezvoltarea competentelor emotionale si sociale la prescolari. ghid practic pentru educatori - Catrinel A. Stefan, Kallay Eva


Dezvoltarea competentelor emotionale si sociale la prescolari. ghid practic pentru parinti - Catrinel A. Stefan, Kallay Eva


Dezvoltarea competentelor emotionale si sociale la prescolari. ghid practic pentru parinti - Catrinel A. Stefan, Kallay Eva

Lectii Pentru Prescolari 4-5


Destinata copiilor de la 2 la 7 ani, colectia este un ajutor pretios in pregatirea pentru scoala a copilului dumneavoastra. Cartile sunt elaborate pe baza unor procedee simple si eficiente de invatare si beneficiaza de contributia unor pedagogi experimentati, iar ilustratiile si textele captivante vor face realizarea exercitiilor atractiva si facila.
Lucrand succesiv cu aceste carti, pe masura ce creste, viitorul scolar va invata sa numere si sa calculeze, sa citeasca si sa scrie, sa se exprime corect, isi va dezvolta gandirea logica, spiritul de observatie, atentia, memoria si imaginatia. Adaptarea sa in primii ani de scoala va fi astfel facilitata si, mai ales, va descoperi ca aceasta poate fi nu doar o experienta utila, ci si placuta.

Pregatirea Pentru Scoala 5-6 Ani


Destinata copiilor de la 2 la 7 ani, colectia este un ajutor pretios in pregatirea pentru scoala a copilului dumneavoastra. Cartile sunt elaborate pe baza unor procedee simple si eficiente de invatare si beneficiaza de contributia unor pedagogi experimentati, iar ilustratiile si textele captivante vor face realizarea exercitiilor atractiva si facila.
Lucrand succesiv cu aceste carti, pe masura ce creste, viitorul scolar va invata sa numere si sa calculeze, sa citeasca si sa scrie, sa se exprime corect, isi va dezvolta gandirea logica, spiritul de observatie, atentia, memoria si imaginatia. Adaptarea sa in primii ani de scoala va fi astfel facilitata si, mai ales, va descoperi ca aceasta poate fi nu doar o experienta utila, ci si placuta.

marți, 4 septembrie 2018

Planse - Cifre

Material didactic - Setul contine 30 de planse de marimea 47 x 34 cm

Planse - Alfabet

Material didactic - Setul contine 30 de planse de marimea 47 x 34 cm.


Calendar magnetic vremea - limba romana


Calendarul magnetic "Vremea" ii ofera copilului sansa de a afla cat mai multe despre fenomenele meteorologice. Micutul va fi incantat sa poata controla vremea, cu siguranta va fi una favorabila pentru joaca in aer liber.

Caracteristici: folosind imaginile si cardurile cu zile si luni, copilul va invata succesiunea anotimpurilor, a lunilor anului, dar si data si ora, cu ajutorul ceasului pozitionat in centrul calendarului; produsul este disponibil in limba romana.

luni, 3 septembrie 2018

Metodica predarii Stiintelor naturii, Geografiei in invatamantul primar - Mariana Marinescu

Structurata pe patru capitole mari, Metodica predarii Stiintelor naturii/Geografiei in invatamantul primar abordeaza chestiuni precum relatia dintre obiective si competente, formele de organizare a procesului instructiv-educativ, demersurile proiectarii instruirii (cu modele orientative de planificari calendaristice si proiecte de lectii/unitati de invatare) si evaluarea didactica. Fiecare capitol are propuneri de activitati individuale sau in grup, citate sugestive din bibliografia recenta, teme de reflectie, intrebari care propun raspunsuri creative si provocatoare, precum si cate o tema/un test de control si bibliografie suplimentara.

Ghid de pregatire pentru profesorii de biologie - Definitivat, titularizare

Lucrarea noastra, scrisa de profesori de biologie din invatamantul preuniversitar, este conceputa pe baza programelor examenului de definitivat si concursului de titularizare organizat pentru profesorii de biologie din invatamantul preuniversitar. Interesul de a scrie aceasta carte a plecat de la identificarea unor dificultati intampinate de profesorii de biologie in pregatirea pentru sustinerea examenului de definitivare sau de obtinere a statutului de titular in invatamantul preuniversitar.Cartea cuprinde toate temele de specialitate, precum si temele de metodica si didactica disciplinei, tratate in mod sintetic, iar la finalul fiecarei teme sunt atasate scheme si desene care inlesnesc intelegerea materialului.

Didactica biologiei. Teorie si aplicatii - Mariana Marinescu

Didactica biologiei - teorie si aplicatii se distinge prin consistenta sa interna si rationamentul epistemologic. Structurata in opt capitole, lucrarea reuseste sa integreze mai multe perspective: perspectiva de fundamentare teoretica a didacticii biologiei; perspectiva de dezvoltare a curriculumului scolar la disciplina biologie; perspectiva proiectarii didactice, a formelor si metodelor de predare-invatare a biologiei; perspectiva evaluarii rezultatelor elevilor, dar si perspectiva aplicarii tehnologiilor informationale si comunicationale. Mai mult decat atat, autoarea nu se limiteaza la "abordarea clasica" a didacticii stiintelor, dimpotriva, sintetizeaza si prezinta un demers complex si un construct didactic functional, caracterizat prin valorificarea mai multor concepte actuale.

Elemente de didactica a Biologiei - Ioana Arinis

Cartea prezinta proiectarea demersului didactic, metode si procedee didactice utilizate in procesul de predare-invatare, mijloace de invatamant utilizate in procesul de predare-invatare, metode si instrumente de evaluare, un curriculum la decizia scolii, dar si competente didactice ale profesorului.Lucrarea se bazeaza pe experienta reputatului profesor si teoretician al invatarii, Geoff Petty, care in lucrarea sa de referinta "Profesorul azi. Metode moderne de predare" afirma urmatoarele: „Multi profesori incepatori se gandesc ca nu le va fi usor sa predea, apoi descopera ca e o treaba aproape imposibila. In sensul ca e imposibil sa te dedici total fiecarui elev tot timpul; e imposibil sa eviti la nesfarsit sa faci greseli si e imposibil sa intelegi intotdeauna de ce elevii se comporta asa cum o fac. Click pentru comanda ! Libris.ro

duminică, 2 septembrie 2018

Click Birotica

Aici găseşti tot ce ai nevoie pentru un început de şcoală perfect ! Rechizite de calitate de la producători de top: Herlitz, Pelikan, Maped, Staedtler, Koh-I-Noor, Carioca, Bic, Faber-Castell, Pigna. Este foarte important sa alegem ghiozdanul potrivit pentru copiii nostri. 
Click pentru comanda !

Ajutorul strategic pentru elevii cu dificultati scolare - Pierre Vianin

Extrem de utila, atat pentru cadrele didactice, cat si pentru parinti, cartea demonstreaza cum, dezvoltand strategiile de gandire ale elevilor, prin continuturi disciplinare specifice, putem reusi sa remediem o mare parte din deficitele de invatare, cele mai multe deficiente rezultand nu din absenta instrumentelor, ci din proasta lor utilizare.Prin urmare, in deficientele de invatare, nu atat instrumentele cognitive sunt problema, cat proasta lor utilizare. Cartea se impune ca o lectura fundamentala pentru profesori si parinti, pentru toti aceia care sunt cu adevarat interesati sa optimizeze invatarea prin metode valide stiintific si verificate practic.

Educatia speciala. Ghid metodologic Alois GhergutLuciana FrumosGabriela Raus

Educatia speciala este destinata tuturor copiilor cu dizabilitati care nu reusesc sa atinga un nivel de cunoastere si de comportament social corespunzator virstei lor in cadrul invatamintului obisnuit. Volumul acopera proiectarea didactica pentru o mare diversitate de discipline, tipuri de lectii, jocuri si activitati recuperatorii din programele de terapie complexa si integrata, fiind centrat pe prezentarea unor proiecte didactice pentru elevii cu deficiente de intelect, de auz sau de vedere. Este primul ghid de pe piata editoriala autohtona care prezinta intr-o maniera exhaustiva procesul de proiectare didactica dupa toate rigorile psihopedagogice si metodologice, venind in intimpinarea unor nevoi reale ale cadrelor didactice in formare sau active in reteaua scolara.

Pregatirea psihopedagogica. Manual pentru definitivat si gradul didactic II


Volumul este un experiment: pentru prima data, reprezentantii atator scoli de pedagogie isi unesc eforturile intr-o lucrare pentru a veni in sprijinul cadrelor didactice aflate in fata unor examene importante ca definitivarea in invatamant sau gradele didactice. In sens larg, este vorba despre o opera de colaborare nationala, pentru a le oferi cadrelor didactice un ghid pedagogic util indiferent de centrul universitar in care vor sustine examenele.

Sinteze de psihopedagogie speciala. Ghid pentru concursuri si examene de obtinere a gradelor didactice Alois Ghergut

Orice demers de integrare a persoanelor cu cerinte educative speciale trebuie sa porneasca de la schimbarea mentalitatilor - conditie esentiala pentru crearea unui cadru conceptual in asistenta acestor persoane si a unor servicii de evaluare si expertiza corespunzatoare. Volumul ofera atat o prezentare a institutiilor, metodelor si instrumentelor de interventie, cat si materiale cu caracter practic: fise, protocoale si grile dupa care se realizeaza evaluarea si expertiza copilului cu dizabilitati. La acestea se adauga un glosar de termeni frecvent utilizati in psihopedagogia speciala.

Click pentru comanda ! Elefant.ro

Logopedia - Carolina Bodea Hategan


In cartea de fata, pornind de la modelele explicative ale tulburarilor de limbaj si prezentand metode de evaluare si interventie a caror eficacitate a fost demonstrata stiintific, autoarea realizeaza o deschidere spre tulburarile emotionale, comportamentale, de invatare si nu numai, incadrandu-le in contextul mai larg al mentalului uman. Propunand directii concrete de evaluare si interventie in cazul unor tulburari ale limbajului precum dislalia, balbaiala, rinolalia, disartria, afazia, tulburarile de voce, intarzierea in dezvoltarea limbajului, aceasta carte are o importanta latura practica, imbogatind literatura de specialitate printr-un demers inovator si bine-venit.

Psihopedagogie speciala. Modele de evaluare si interventie Adrian Rosan

Sinteza a celor mai noi studii in domeniu, volumul abordeaza diferitele aspecte ale psihopedagogiei speciale, urmarind educatia, terapia si reabilitarea persoanelor cu nevoi speciale in cadrul institutiilor specializate. Sint prezentate tipurile de dizabilitati, sindroame si tulburari specifice, terapii multidisciplinare si tehnici de coping, elemente de dezvoltare curriculara si programe de interventie timpurie, sisteme de comunicare si servicii de consiliere. Pentru o mai buna intelegere a conceptelor expuse, in volum au fost incluse studii de caz si exemple practice, precum si un glosar de termeni.

Psihologia copilului - Emil Verza, Florin Emil Verza

Psihologia copilului evidentiaza dinamismul ierarhic al dezvoltarii psihice a copilului prin dobandirea noilor achizitii si formarea de competente adaptative la mediul ambiant si modul in care se construieste treptat personalitatea copilului, care acumuleaza insusiri inca din ontogeneza timpurie. In centrul analizei propuse de autori se afla factorii care influenteaza dezvoltarea copilului, cresterea acestuia intr-un mediu favorizant sau mai putin favorizant, nivelul sociocultural si educational ce joaca un rol fundamental in structurarea tipologiei psihice si a stilului comportamental.  

sâmbătă, 1 septembrie 2018

Pedagogie Ed.3 - Constatin Cucos

Raspunzind celor mai recente cerinte din domeniul educatiei, volumul ofera o privire de ansamblu asupra intregii tematici a disciplinei, de la reforma sistemului de invatamint, proiectarea pe unitati de invatare sau teoria si metodologia curriculumului, pina la strategiile de evaluare si formarea cadrelor didactice.  Numeroase exemple practice si interpretari inedite faciliteaza intelegerea problematicii pedagogice si ofera noi perspective asupra unor aspecte mai putin analizate pina in prezent. Volumul se adreseaza atit studentilor, cit si profesorilor si altor categorii de formatori, constituind un suport util pentru pregatirea examenelor de titularizare in invatamintul preuniversitar, a examenelor de grad si de definitivat.

Jocul didactic in invatamantul primar ed.2 - Camelia Romanescu


In joc, copilul transpune realitatea obiectiva, in special realitatea sociala. Evident, nu este vorba de o reproducere identica a realitatii, ci, in joc, copilul transfigureaza obiectele, fenomenele, relatiile, ceea ce presupune capacitatea de simbolizare, de abstractizare, capacitate ce nu poate forma decat prin exercitiu, in acelasi timp, procesele senzoriale. Prin joc, copilul isi imbogateste viata afectiva si, in acelasi timp, dobandeste in mod progresiv capacitatea de a-si stapani emotiile. El invata sa reactioneze sincer, pozitiv sau negativ, fata de ceea ce este bun, frumos, moral si fata de ceea ce e rau, imoral. Copilul gaseste cea mai eficienta recompensa in insusi faptul de a se juca. Latura volitionala este intens solicitata in joc. In acest sens jocul cu reguli devine o metoda de maxima eficienta. 
Click pentru comanda ! Libris.ro

Jocul didactic in desfasurarea lectiei de matematica la ciclul mrimar - Ovidiu Balan, Daniela-Elena Nica


   Cartea e structurata pe trei capitole:
  - "Cap.   I. Jocul didactic - metoda de stimulare  a capacitatilor intelectuale ale elevilor" cuprinde 4 subcapitole ce trateaza subiecte ca: strategii didactice active; particularitatile gandirii scolarului mic; organizarea si desfasurarea jocului didactic cu delimitari conceptuale, teorii, clasificari.
  - "Cap.  II. Cercetare aplicativa" cuprinde 3 subcapitole ce trateaza subiecte ca: ipoteza, obiectivele, metodica, organizarea si desfaurarea cercetarii

  - "Cap. III. Masurarea, prelucrarea si interpretarea datelor cercetarii" cuprinde 4 subcapitole care prezinta evaluarea finala a elevilor; reprezentarea rezultatelor obtinute si a progreselor inregistrate de elevi; iar la final prezentarea concluziilor.

Rolul jocului didactic in dezvoltarea vocabularului elevilor - Veronica Georgescu


Jocul este o actiune specifica, desfasurata dupa reguli acceptate de buna voie, de aceea este o activitate placuta tuturor varstelor. Tocmai din pricina faptului ca este desfasurata cu placere si voie buna, jocul didactic poate duce la indeplinirea obiectivelor disciplinei limbii romane mult mai usor. Prin jocul didactic se pot asimila noi inforrnatii, se pot verifica si consolida anumite cunostinte, dezvolta capacitati cognitive, afective, volitive, formeaza atitudini si convingeri. 
Prin intermediul jocului didactic copilul va duce sarcinile cerute la indeplinire cu placere, usor, cu interes, nu se va simti constrans, nu va percepe actul educativ ca o activitate pentru care trebuie sa depuna efort. Rezultatele unei activitati realizate cu ajutorul j ocului didactic sunt mult mai bune, mai vizibile si de durata mult mai lunga. 

Jocul Didactic, cale se acces spre sufletul copilului - Maria Ramona Neagu

Jocul bine organizat si pregatit constituie un mijloc de cunoastere si familiarizare a elevilor cu viata inconjuratoare, pentru ca in desfasurarea lui cuprinde sarcini didactice care contribuie la exersarea deprinderilor, la consolidarea cunostintelor si la valorificarea lor creatoare. Acceptarea si respectarea regulilor jocului il determina pe elev sa participe la efortul comun al grupului din care face parte. Subordonarea intereselor personale ale colectivului, lupta pentru invingerea dificultatilor, respectarea integrala a regulilor jocului si a succesului final, vor pregati treptat pe omul de maine. (Autoarea)

Rolul jocului didactic in depistarea, prevenirea si corectarea tulburarilor de limbaj la copilul prescolar - Ana L. Bubutanu

Este cunoscut faptul ca activitatea specifica a prescolarului este jocul. Ceea ce pentru adult este munca, pentru copil este jocul. In jocurile didactice pe care le-am initiat, am pornit de la premisa ca invatamantul contemporan trebuie sa fie activ si creativ. Aceasta inseamna ca prescolarul trebuie sa contribuie la solutionarea unor probleme, sa lucreze efectiv si in acelasi timp, sa gandeasca in mod original si creator. Dezvoltarea capacitatilor de comunicare verbala constituie una din sarcinile foarte importante ale educatiei din institutiile prescolare, pentru ca limba este o conditie de baza in formarea, fixarea si diferentierea notiunilor, dar si in transmiterea informatiei. 

Jocul didactic - Floarea Stan

Am observat ca forma de joc antreneaza, mai bine ca oricare tip de activitate, copilul in stimularea si exersarea vorbirii in directia propusa, fara ca el sa constientizeze acest efort, deoarece introducandu-se elemente distractive, care produc copiilor bucurie, activitatea desfasurata evolueaza intr-o atmosfera calda, plina de veselie, copilul participa afectiv la sarcina pe care i-o impune jocul, favorizand insusirea sau fixarea cu usurinta a cunostintelor, a deprinderilor.

    Lucrarea aceasta isi propune sa valorifice experienta didactica personala, tinzand spre o mai larga cuprindere, spre o mai atenta selectie a optiunilor pedagogice, urmarind cu prioritate educatia cognitiva si de limbaj, intelectuala, estetica si etica a prescolarului. 


Jocul didactic matematic - Cerasela Campanu



INTRODUCERE

CAPITOLUL I.  PROFILUL PSIHOPEDAGOGIC AL COPILULUI PRESCOLAR

CAPITOLUL II.  CONCEPTELE MATEMATICE SI ROLUL JOCULUI  DIDACTIC  IN FORMAREA ACESTORA
BIBLIOGRAFIE

Jocul didactic matematic de la gradinita la scoala - Burca Anisoara

Jocul didactic este o activitate de invatare al carei efort, datorita atractivitatii, elevii nu il simt, ci dimpotriva, il doresc. El poate fi folosit atat ca metoda de predare-invatare, dar mai ales ca mijloc util de consolidare si aplicare a cunostintelor insusite.  Avand in vedere coborarea varstei de scolarizare, jocul didactic trebuie folosit ora de ora, mai ales la cls. I si a II a, el actionand favorabil si asupra elevilor care intampina greutati in insusirea cunostintelor.  Jocul didactic matematic ofera prescolarilor numeroase si variate ocazii de depasire a stadiului de concret si face mai usoara si placuta „urcarea” catre general si abstract! (Autoarea)

Aplicatii ale metodei proiectelor - Melania Ciobotari

Editie revizuita in conformitate cu noul Curriculum pentru educatie timpurie OMECT 5233/2008. 

Lucrarea a fost elaborata in urma experimentarii acestei metode in mai multe gradinite din Bucuresti. 

Este o carte utila educatoarelor, pentru a afla drumul care trebuie parcurs de la initiere si pana la finalizarea unui proiect dezvoltat. 
Exemplificarile pentru diversele teme derulate, concepute pe niveluri si pe grupe de varsta, sunt insotite de sugestii ale strategiilor potrivite in vederea obtinerii unor rezultate eficiente. In lucrare sunt dezvoltate un numar de zece proiecte tematice, cu subtemele pe o saptamana, fiecare avand punctate si prezentate fazele parcurse.