ATENȚIE !

Pe acest blog cărțile sunt selectate de la mai multe magazine. Dacă vrei să cauți o carte poti folosi butonul : FACEȚI CĂUTĂRI PE ACEST BLOG din partea dreaptă. Astfel blogul îți arată cartea din toate magazinele postate iar tu poți alege în funcție de disponibilitatea ei sau comanda ta.

miercuri, 26 iunie 2019

Didactica jocurilor - Horatiu Catalano, Ion Albulescu

Cartea Didactica jocurilor integreaza in structura sa mai multe studii substantiale care au ca obiect de cercetare o activitate pedagogica speciala - activitatea ludica, proprie anumitor varste psihologice ale copilului educat (anteprescolar, prescolar, scohir mic), incluse in ultimultimp in sfera de reprezentare a conceptului operational de educatie timpurie. Aceasta activitate pedagogica speciala este extrem de importanta in masura in care satisface direct si indirect „trebuintele imediate ale copilului, ajutandu-l sa se adapteze la realitatea pe care in scurt timp va trebui sa o sta paneasca" (Dictionnaire de lapsychologie, Larousse, Paris, 1995).

luni, 24 iunie 2019

Sinteze de pedagogia invatamantului prescolar - Ion Albulescu, Horatiu Catalano

Acest Ghid vine in intampinarea nevoilor de pregatire a examenelor de titularizare, definitivare in invatamant si obtinerea gradului didactic II de catre cadrele didactice din invatamantul prescolar. Topica abordata se identifica cu tematicile cuprinse in programele oficiale pentru pregatirea respectivelor examene. In paginile sale este explicitat un demers deopotriva teoretic si practic, care ofera cititorului interesat clarificari conceptuale, analize, particularizari si exemplificari susceptibile de a se constitui in repere utile pentru reflectie si actiune. Maniera sistematica si accesibila de structurare si elaborare a lucrarii face ca reperele conceptuale si tematice oferite de autori sa fie usor de asimilat si totodata sa se constituie in puncte de plecare pentru interogatii, reflectii si analize personale.

duminică, 23 iunie 2019

Teste rezolvate de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de titularizare - Cristina Scurtu

Rezolvarea testelor special concepute de un colectiv de profesori coordonati de dna. prof. Cristina Scurtu va ajuta sa deprindeti dexteritatea necesara rezolvarii cu usurinta a oricarui subiect aflat pe foaia de examen! Doamna Scurtu, profesor pasionat de limba romana, gradul didactic I, este implicata in numeroase proiecte privind formarea continua a profesorilor de limba romana. In cei 19 ani de activitate in invatamantul de stat se mandreste cu rezultate deosebite ale elevilor de liceu, pregatiti pentru diverse concursuri si examenul de bacalaureat.

Click pentru comanda ! LibrariaDelfin.ro

Teste rezolvate de limba si literatura romana pentru reusita la examenul de definitivare - Ligia-Monica Cristea

Realizata de un colectiv de profesori cu experienta, culegerea Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE, iti pune la dispozitie 50 de teste conforme:* subiectelor elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare* programelor specifice pentru examen aprobate prin ordin al ministrului educatiei nationale.Avantajele evidente ale acestei lucrari sunt:* rezolvarile integrale ale testelor oferite de catre profesori experimentati;* explicatiile complete si amanuntite ale solutiilor oferite;* numeroasele exemple extrem de utile aprofundarii materiei;* comentariile si argumentarile care ajuta candidatul sa inteleaga si sa rezolve singur subiecte similare.

Click pentru comanda ! Libraria Delfin.ro

Jocul didactic in desfasurarea lectiei de matematica la ciclul primar - Balan Ovidiu

Odată cu împlinirea vârstei şcolare, în viaţa copilului începe procesul de integrare a acestuia în viaţa şcolară, ca o necesitate obiectivă. De la această vârstă, o bună parte din timp este rezervată şcolii, activităţii de învăţare care devine o preocupare majoră. În programul zilnic al elevului intervin schimbări impuse de ponderea pe care o are acum şcoala, schimbări care nu diminuează însă dorinţa lui de joc. Jocul devine o problemă majoră în timpul întregii copilării.

Click pentru comanda ! LibrariaDelfin.ro

Jocul matematic in activitatea prescolarului Burca Anisoara

Cunoscand faptul ca jocul este activitatea fundamentala in gradinita, este firesc ca acesta sa fie valorificat la maximum si in predarea matematicii. Jocul didactic este indicat sa fie folosit in activitatile matematice deoarece notiunile de numar si de operatii cu numere sunt abstracte. Valoarea practica a jocului didactic matematic consta in faptul ca, in procesul desfasurarii lui, copilul are posibilitatea aplicarii cunostintelor insusite, exersarii deprinderilor si priceperilor formate. Jocul didactic cuprinde urmatoarele laturi constitutive: continut, sarcina didactica, reguli de joc, elemente de joc.

Click pentru comanda! LibrariaDelfin.ro

Metoda fonetica, analitico-sintetica si rolul ei in invatarea citit - scrisului Kincses Irina Vasilica

Particularitatile de varsta si cele individuale ale elevilor impun un anumit specific predarii. Pentru a organiza lectia, intre altele, trebuie cunoscuta psihologia copilului de varsta scolara mica. Cunostintele insusite in cele trei perioade ale invatarii citit- scrisului trebuie sa fie temeinice. Aceasta temeinicie va duce la cunoasterea limbii materne.

Click pentru comanda ! LibrariaDelfin.ro

Importanta folosirii imaginii in predarea si evaluarea prescolarilor si scolarilor mici - Pantiru Claudia


Importanta folosirii imaginii in predarea si evaluarea prescolarilor si scolarilor mici - Pantiru Claudia


Click pentru comanda ! LibrariaDelfin.ro

Ghid de pregatire pentru profesorii de biologie - Definitivat, titularizare

Lucrarea noastra, scrisa de profesori de biologie din invatamantul preuniversitar, este conceputa pe baza programelor examenului de definitivat si concursului de titularizare organizat pentru profesorii de biologie din invatamantul preuniversitar.
Interesul de a scrie aceasta carte a plecat de la identificarea unor dificultati intampinate de profesorii de biologie in pregatirea pentru sustinerea examenului de definitivare sau de obtinere a statutului de titular in invatamantul preuniversitar.

Didactica biologiei. Teorie si aplicatii MARIANA MARINESCU

Didactica biologiei - teorie si aplicatii se distinge prin consistenta sa interna si rationamentul epistemologic. Structurata in opt capitole, lucrarea reuseste sa integreze mai multe perspective: perspectiva de fundamentare teoretica a didacticii biologiei; perspectiva de dezvoltare a curriculumului scolar la disciplina biologie; perspectiva proiectarii didactice, a formelor si metodelor de predare-invatare a biologiei; perspectiva evaluarii rezultatelor elevilor, dar si perspectiva aplicarii tehnologiilor informationale si comunicationale. 

luni, 10 iunie 2019

Sinteze de pedagogia invatamantului primar - Ion Albulescu, Horatiu Catalano

Aceasta carte vine in sprijinul profesorilor din invatamantul primar care se pregatescpentru examenul de titularizare, pentru obtinerea definitivarii in invatamant sau pentruobtinerea gradului didactic II. Topica abordata este in conformitate cu programelespecial elaborate in acest sens si avizate de Ministerul Educatiei Nationale.

Conceputa intr-o modalitate sintetica, lucrarea poate constitui un instrument util pentru pregatirea profesorilor, raspunzand unor nevoi reale si totodata urgente de documentare. De asemenea, reperele teoretice si exemplificarile prezentate se pot constitui intr-un indrumar al unor initiative personale, menite sa asigure succesul in realizarea activitatilor scolare.

Didactica jocurilor - Horatiu Catalano, Ion Albulescu

Cartea Didactica jocurilor integreaza in structura sa mai multe studii substantiale care au ca obiect de cercetare o activitate pedagogica speciala - activitatea ludica, proprie anumitor varste psihologice ale copilului educat (anteprescolar, prescolar, scohir mic), incluse in ultimultimp in sfera de reprezentare a conceptului operational de educatie timpurie.


Didactica jocurilor - Horatiu Catalano, Ion Albulescu

Cartea Didactica jocurilor integreaza in structura sa mai multe studii substantiale care au ca obiect de cercetare o activitate pedagogica speciala - activitatea ludica, proprie anumitor varste psihologice ale copilului educat (anteprescolar, prescolar, scohir mic), incluse in ultimultimp in sfera de reprezentare a conceptului operational de educatie timpurie. Aceasta activitate pedagogica speciala este extrem de importanta in masura in care satisface direct si indirect „trebuintele imediate ale copilului, ajutandu-l sa se adapteze la realitatea pe care in scurt timp va trebui sa o sta paneasca" (Dictionnaire de lapsychologie, Larousse, Paris, 1995).

duminică, 9 iunie 2019

Metoda grafica pe intelesul tuturor - Viorel-George Dumitru

Structura lucrarii este flexibila si contine :
 - schema de rezolvare a unei probleme
 - modele folosite pentru rezolvarea problemelor, dintre care se distinge metoda grafica
 - 25 de teste care contin fiecare 6-10 probleme dintre care prima este rezolvata ca model, iar celelalte sunt propuse spre rezolvare, fiind asemanatoare ca schema de rezolvare
 - probleme propuse pentru pregatirea concursurilor de matematica pentru clasa a IV-a
 - probleme date la diferite concursuri de matematica pentru clasele III-IV

Elemente de psihopedagogie si psihosociologie - Maria Condor, Nicolina Gaman

Psihologia educatiei este o ramura aplicativa a psihologiei generale - stiinta care din analiza etimologica a cuvantului psihologie (psyche - psihic, suflet, spirit si logos - cuvant, cunoastere), se ocupa de cercetarea, cunoasterea si studierea activitatii psihice ale omului, adica procesele lui psihice, insusirile, fenomenele, capacitatile, comportamentul (atat ca proces intern, cat si ca manifestare externa), precum si personalitatea si trasaturile umane; educatia (vine din latinescul educo-educere care avea sensul de a inalta, a modela, a determina, a dirija pe cineva) si reprezinta un ansamblu de actiuni desfasurate in cadrul unei comunitatii sau a intregii societatii, in vederea transmiterii cunostintelor, experientelor acumulate de oameni, urmasilor sai.

Curs de pedagogie si psihologia educatiei - Maria Condor, Mariana Mion Pop

Din cuprins:- Pedagogie - Teoria si metodologia curriculum-uluiA. Didactica - Teoria procesului de invatamantB. Continuturile curriculare
- Psihologia educatieiA. Obiectul psihologiei educatieiB. Educatia si problematica lumii contemporaneC. Rolul educatiei si al invatarii in formarea personalitatii umaneD. Menegementul succesului la invataturaE. Formarea caracterului copilului dupa modelul formatorului
- Politici educativeAutoevaluarea competentelor profesionale la profesori si educatoriRolul profesorului si pedagogului in protectia copilului
- Cercetare stiintificaA. Rezultatele cercetarii stiintifice
- Proiect didactic - model                

Click pentru comanda ! Libris.ro

Pedagogia si psihologia educatiei - Condor Maria, Gabriela Antoaneta Vlasceanu

1. Educatia interculturala, care promoveaza respectarea si cunoasterea culturii, a stilurilor si traditiilor de viata ale comunitatilor entice de catre toti.
2. Educatia economica si antreprenoriala, care vizeaza dezvoltarea economiei de piata si a calitatilor de antreprenor: plan de afaceri, initiative, proiecte de tehnologii informationale.
3. Educatia pentru pace si cooperare, ce promoveaza intelegerea si respectarea valorilor culturii, a valorilor morale si culturale ale societatii democratice, umanismul tehnologic pentru cresterea calitatii vietii prin inventii si noi descoperiri.
4. Educatia ecologica, presupune protejarea mediului inconjurator, asumarea de responsabilitati, actiuni pentru protejarea faunei si florei, constientizarea consecintelor poluarii asupra sanatatii omului.

Joc si invatare la copilul prescolar - Florinda Golu

Lucrarea „Joc si invatare la copilul prescolar. Ghid pentru educatori, parinti si psihologi” isi propune sa exploreze procesul maturizarii si dezvoltarii psihice personale a copilului prescolar, ca premisa a trecerii lui la statutul de scolar si la activitatea de invatare din scoala. In acelasi timp, ea poate conta ca sursa de sugestii, recomandari si indicatii privind modul cum poate fi asigurata mai bine translatia de la activitatea de joc la activitatea de invatare si modul cum poate fi ajutat educatorul sa-si amelioreze performantele instructiv-educative legate de facilitarea acestui proces.Click pentru comanda ! Libris.ro